Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar turizma

Lorencin: Sezona je viša nego lani, po službenim podacima

'08.07.2013., Split - Ministar turizma Darko Lorencin obavijestio je javnost o rezultatima turistickog prometa Hrvatske za prvih sest mjeseci. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
27.07.2013.
u 20:03

Na pitanje jesu li brojke u skladu s njegovim očekivanjima kazao je kako je kako ima navodno i nekih pozitivnih naznaka međutim napomenuo je kako će biti dosljedan i neće komentirati

Ministar turizma Darko Lorencin gostovao je u RTL-u Danas gdje se osvrnuo na turističku sezonu koja je na vrhuncu. Kazao je kako prihvat turista još traje.

- Osim prometnih gužvi, koje su neizbježne, nema drugih problema - kazao je ministar za RTL.

Na pitanje jesu li brojke u skladu s njegovim očekivanjima kazao je kako je kako ima navodno i nekih pozitivnih naznaka međutim napomenuo je kako će biti dosljedan i neće komentirati te da će pričekati kraj mjeseca odnosno kolovoz kada će imati službene podatke za srpanj.

- Kao što neke manje brojke nismo komentirali, tako nećemo ni ove naznake dobrih- kazao je.

Kazao je kako je dužnost preuzeo u ožujku kada je sezona reklamiranja završila, ali potvrdio je da preuzima odgovornost za rezultate.

- Ne vidim za što sada treba preuzeti odgovornost. Sezona je viša nego lani, po službenim podacima. Imamo pokazatelje i po pitanju pada prometa po cestama da ima suprotno kretanje od turističkog prometa. Ono čime se trebamo rukovoditi su financijski pokazatelji- kazao je Lorencin te dodao kako je svaka turistička sezona specifična.

- Svaka turistička sezona donosi neke nove momente. I kolega Ostojić je pratio protekle zime, a mi ovoga proljeća i u predsezoni. No, jedino čime se možemo voditi jesu službeni podaci. O općim dojmovima mi imamo polu-podatke koje nećemo komentirati- rekao je ministar.  

>> 'Turisti iz BiH, dođite, obveza 
o 100 eura samo je formalnost'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije